top of page

Sastav Spring Shield

Spring Shield sastav

Kvercetin
250 mg

Resveratrol
125 mg

Vitamin C
500 mg

Vitamin D
10 mcg

Cink
10 mg

Magnezij
150 mg

Kalcij
300 mg

​SPRING SHIELD je jedinstvena kombinacija 7 ljekovitih supstanci 100% biljnog porijekla – kvercetina i resveratrola, vitamina C i D i minerala – cinka, kalcija i magnezija.
Pažljivo birana formulacija komponenti SPRING SHIELD omogućava unos najvažnijih ljekovitih supstanci, vitamina i minerala u samo jednoj kapsuli.Alternativa, odnosno pojedinačno uzimanje svake od navedenih komponenti bi bila nepraktična, komplikovana ali i skupa.

Kvercetin i Vitamin C

Quercetin - strukturna formula
Vitamin C - strukturna formula

KVERCETIN sa vitaminom C je kombinacija koja se pokazala efikasnom u tretmanu alergijskih reakcija, ali i za zaštitu i jačanje imunološkog sistema. Njihov antioksidativni i imunostimulativni efekat u kombinaciji sa ostalim mineralima i vitaminima jača imunitet i tako utiče  na prevenciju alergije, kao i proljetnog umora što krajem zime i početkom proljeća osjeća veliki broj ljudi.

Resveratrol - strukturna formula

Resveratrol

RESVERATROL ima potvrđeno snažno antioksidativno i antifungalno djelovanje. Mnogobrojna istraživanja djelovanja resveratrola ustanovila su da djeluje kardioprotektivno, antiinflamatorno, antikancerogeno, a naručito da usporova proces starenja, pomaže pri mršanju. Zbog izraženog antioksidativnog djelovanja, resveratrol može ublažiti promjene i oštećenja na genetskom materijalu za koje se smatra da su odgovorne za proces starenja, tako da nam omogućava vitalnost i "mladost". Istraživanja su potvrdila da resveratrol pokazuje veliki potencijal u stimulaciji enzima zasluženog za dugovječnost.

Vitamini

Vitamin D  - strukturna formula
Vitamin C - strukturna formula

VITAMIN C i D su poznate supstance koje imaju veoma pozitivan učinak na ljudski organizam naročito u stanjima iscrpljenosti, što je najčešće krajem zime i početkom proljeća. Djelovanjem na jačanje imunološkog sistema, djeluju na oporavak i jačanje cijelog organizma, a time se smanjuje i mogućnost pojave alergijskih reakcija.

Minerali

Calcij
Magnezij
Cink

Minerali CINK, KALCIJ i MAGNEZIJ su efikasni kao pomoć kod alergijskih reakcija.

Naročito se preporučuje ženama u toku menopauze ili oslabljene mineralizacije kostiju, te u svim situacijama kada je nedovoljan unos ili su povećane potrebe za tim važnim mineralima. 

Za više informacija o a-e pharm i o sastavu i benefitima SPRING SHIELD pogledajte video: 

bottom of page